donderdag, mei 25, 2006

Pasta, rijst en boterhammetjes.

Glycogeen is de benzine waarop onze spieren draaien. Ilse Vaes, de marathondietiste, heeft richtlijnen doorgestuurd hoe we tegen zondag onze tank gevuld kunnen krijgen. Koolhydraten eten. Als ik er vanuit ga dat ik loop zondag kan ik haar richtlijnen maar beter volgen.

Vanaf deze ochtend 5 gram koolhydraten per kilogram lichaamsgewicht. Dat is niet zo verschrikkelijk veel want Ilse gaat ervan uit dat we rustig lopen en ze houdt er rekening mee dat we nog wat moeten vermageren. Anders zou het 8 gram per kilo zijn.


Zaterdagavond, de vooravond van de 20 km: een koolhydraatrijke maaltijd en goed hydrateren. Hydrateren is sportjargon voor drinken. Een koolhydraadrijke maaltijd is brood, pasta of rijst.
Een paar uur voor de start weer een koolhydraadrijke maaltijd, en veel drinken.
Eén uur voor de start: drinken drinken drinken tot een kwartier voor de start. En knabbelen: gedroogde vruchten, krentjes, rozijntjes, abrikozen of sultanakoekjes.
Tijdens het lopen geen enkele drankpost overslaan. Ilse zet hier elf uitroeptekens achter.
Na de wedstrijd blijven drinken en zo snel mogelijk een banaan eten of een vetarme, koolhydraadrijke koek.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Ik vind het nu wel spannend worden, veel succes zondag!

Chris

26 mei, 2006 07:39  

Een reactie posten

<< Home